Hoe ga ik te werk?
Het zetten van een tattoo.

Het begint natuurlijk allemaal met een idee van de tattoo. Dit kun je bij mij in de shop uitzoeken, meenemen of ik kan iets voor je ontwerpen. Daarin is alles mogelijk: twee tekeningen samen voegen, internet raadplegen of gewoon je idee uitwerken.

Als je eenmaal weet wat je wilt, dan moet je ook nog weten waar de tattoo moet komen en hoe groot de tattoo moet worden. Als je dat weet dan gaan we een stapje verder: ik trek het ontwerp over op carbonpapier, wat later op je huid wordt afgedrukt.

Daarna ga ik je huid voorbereiden: eerst ga ik alle haartjes wegscheren en dan de huid desinfecteren. Vervolgens plak ik de tekening op je huid. Als het papier er daarna af gaat, kun je zien hoe de lijnen van de tattoo gaan worden. Als de tekening helemaal naar wens op de huid geplaatst is gaan weer we verder. Ik ga de tatoeëer spullen klaarzetten en smeer de huid in met vaseline. Dan gaat ‘t beginnen, eerst de lijnen zetten. Als dat er op staat, ga ik verder met het inkleuren

GEFELICITEERD !! Je tattoo is af. Ik maak de tattoo nog een keer goed schoon en desinfecteer ik de huid weer. De huid smeer ik dan voor de laatste keer in met vaseline en de tattoo dek ik dan af met een dunne plastic folie.

De nazorg

De genezingstijd van een tatoeage bedraagt ongeveer een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de tatoeage absoluut noodzakelijk. Direct na het aanbrengen van de tatoeage is de getatoeëerde plek ingesmeerd met een vettige zalf (vaseline) en met huishoudfolie afgedekt.

Na 2 uur kan je de folie verwijderen en de wond behandelen zoals hieronder omschreven.

1. Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen.

2. Was de getatoeëerde plek met een milde ongeparfumeerde zeep totdat de tatoeagewond geheel genezen is.

3. Dep de tatoeage na het wassen met een schone handdoek of tissue droog.

4. Smeer de tatoeage 3 X daags (met schone gewassen handen) in met de zalf die u van mij heeft mee gekregen.

5. Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.

6. Draag geen pleisters of verband over de tatoeagewond.

7. Draag nooit strakke of vuile kleding over de tatoeagewond.

8. Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorbad , bubbelbaden, natuurlijk zwemwater) en maak geen gebruik van sauna en of stoombad.

9. Stel de getatoerde plek niet bloot aan de zon of zonnenbank (ook niet met een zonnebrand middel). Gebruik ook na de genezing, op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor .

10. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloedingen, pussen, kleurveranderingen van de wond of bij hevige pijn altijd contact op met de huisarts.